Search News Posts

  • Holland: +31 620 361 578

  • France: +33 610 155 523

Water besparen tijdens groenteteelt in Spanje

De groenteteelt

Spanje is één van de grootse leveranciers binnen Europa van groentes. De kassen zijn vaak lichte plastic tunnels, geinstalleerd aan de zuidoostkust van Spanje Maar water is meestal een probleem. Dit komt vooral door de lage regenval. Dus een systeem zoals dat van Himarcan dat water kan besparen maakt de producten beter van kwaliteit en levert een beter rendement.

Een nieuwe regeling voor waterbesparing

De planten groeien in een hydroponisch systeem in de grond. Het meetsysteem van Himarcan meet het vochtgehalte en de EC op meerdere niveaus. Het systeem is geïntegreerd met de Greenspec software, de meetgegevens worden met de optische kabel naar de computer gestuurd. De watergift wordt aan de hand van de meetresultaten aangepast aan het vochtgehalte in de grond.

De Greenspec installatie die gebruikt wordt

De installatie bestaat uit een GSC gecombineerd met een aantal AFPs.  Eén AFP wordt gebruikt bij het water-mengstation. Andere AFPs controleren onder andere het ventilatie en het watergeefsysteem. Klimaatcontrole in dit gedeelte van Spanje is eerder voorkomen van oververhitting.  In de meeste kassen worden vernevelaars gebruikt voor koeling. Sommige kassen hebben open zijkanten, alleen beschermd met insectennetten. Dit kan bijvoorbeeld voor paprika’s worden gebruikt. Het waterbeheersysteem bespaart veel water en vooral ook meststoffen. De terugverdientijd is maar een paar jaar.

Klik hier voor meer informatie:

logo Himarcan

logo Himarcan