Search News Posts

  • Holland: +31 620 361 578

  • France: +33 610 155 523

Tuinders

De Greenspec software is in 2009 op de markt gekomen. Er zijn honderden gebruikers en worden elk jaar tientallen nieuwe systemen geïnstalleerd.

We zijn niet de grootste. Maar: de Greenspec software is erg flexibel en het is een systeem dat erg voordelig en gemakkelijk uit te breiden is. Ons verkoopmodel is dat we met elk nieuwe electronicabord een bedrag voor de software berekenen. Op dit manier is het voordelig te gebruiken voor de kleine en voor de grote tuinder. Daarna hoeft u voor updates van de software niet te betalen. We staan open voor suggesties voor aanpassingen en uitbreiding van de software voor speciale toepassingen.

Welke types tuinder gebruiken Greenspec

Dat reikt van heel klein tot erg groot: de kleinste installaties draaien op 1 AFP standaard en 1 AFP-Lite op 1 hectare. En een de andere kant is er een tuinder met 22 AFPs en allerlei extra’s met een tuin van meer als 20 ha.

Het systeem wordt gebruikt in heel verschillende klimaten: van het noorden van Nederland tot in de tropen in Costa Rica en Equador.

Het Greenspec systeem regelt eenvoudige installaties, maar voornamelijk wat meer geavanceerde systemen:

  • Hoe wordt de kas verwarmd: er zijn klanten met houtkachels, met kolengestookte boilers en ook klanten met meerdere ketels en WKK installaties parallel. En sommige klanten hebben meer aan hun koelsysteem.
  • Hoe wordt bemest: sommigen verdunnen een klaar meststoffenmengsel, gecontroleerd door 1 EC en 1 pH sensor. Maar grote tuinders maken een mengsel uit geconcentreerde oplossingen van alle meststoffen apart. En tegenwoordig wordt drainwater geconditioneerd, zo nodig gemengd met ander water en met meststoffen en hergebruikt.
  • Sommige teelten gebruiken alleen daglicht, maar veel wordt belicht met allerlei patronen van tijdinstelling voor de belichting.

Welke teelten hebben de Greenspec gebruikers

Er wordt verbouwd wat u maar kunt bedenken: tomaten, paprika’s, komkommers, aubergines, aardbeien. Maar ook: kwekers van pootgoed, allerlei types cayennepeper, sierplanten van kleine binnen tot heel groot buiten….

Een paar voorbeelden van teelten in verschillende landen

Klik op de linken om een korte beschrijving te zien van een aantal kwekers en de Greenspec systemen die ze gebruiken.

Als u meer wilt weten, zend ons een vraag.

Strawberry grower in France
Strawberry grower in France
Eggplant grower in the Netherlands
Eggplant grower in the Netherlands
Ornamental plant settings grower in Germany
Ornamental plant settings grower in Germany
tomato
Tomato grower in Costa Rica
Water saving system in Spain
Water saving system in Spain