Search News Posts

  • Holland: +31 620 361 578

  • France: +33 610 155 523

Aardbeien kweker in Frankrijk met een geavanceerde kas

Een typische installatie voor kwekers van vroege aardbeien in Zuidwest Frankrijk

De kas

De nieuwe kas is een uitbreiding van een bestaande boerderij waar al jaren naast aardbeiteelt ook pruimenboomgaarden en andere teelten zijn. Het is een hoge kwaliteit plastic kas, met dubbele met lucht opgevulde wand, een goed ventilatie en een grote hoogte. Er is een boiler voor verwarming in de winter. De boiler produceert ook CO2 voor de teelt. Deze wordt via een extra doseringssysteem naar de hangende teelt geleid. Er is een nieuw verlichtingssysteem, dat speciaal cyclisch belicht om de bloei te stimuleren.

De aardbeien

In Zuid Frankrijk is de teelt van kwaliteits-aardbeien een belangrijke economische activiteit. De speciale Franse smakelijke soorten, zoals de Gariguette hebben een goed markt in Parijs zowel als in de rest van Frankrijk. Door licht, CO2 en meststoffen juist te doseren kunnen de eerste goede vruchten al in februari afgeleverd worden. Deze kweker kan nu met verschillende types aardbeien negen maanden per jaar leveren.

De Greenspec installatie

De installatie bestaat uit een GSC gecombineerd met 6 AFPs. Daarvan wordt er één gebruikt voor de meststoffen, één staat bij de boiler. In dit gebied hoeft maar kort verwarmd en belicht te worden, daarna neemt de zon het over. Maar voor een goede opbrengst is verwarmen en belichten toch nodig. De rest van de AFPs is over de kas verdeeld. Een probleem was dat in dit landelijke gebied het internet traag kan zijn. Dus er zijn extra maatregelen genomen om voor goed internet te zorgen, zodat de teler ook van huis goede verbinding met zijn GSC heeft.

Klik hier voor meer informatie:

Contact Verardo SaS