Search News Posts

  • Holland: +31 620 361 578

  • France: +33 610 155 523

Aubergine kweker in Nederland

Grote installatie voor het kweken van aubergines in Nederland

De kas

Dit is een groot complex waar alleen aubergines worden gekweekt, één van de grootste leveranciers van aubergines in Nederland. Het is een hoge Venlo glazen kas met meer dan 10 afdelingen. Er is een boiler en een WKK voor de verwarming. De boiler en de WKK produceren ook CO2. De WKK kan ook energie terug leveren aan het net. Met twee verschillende waterleidingen, 1 onder en 1 tussen de planten, wordt de temperatuur nauwkeurig geregeld. Er is een verlichtingssysteem. (Daarnaast is er ook een automatisch verpakkingssysteem in deze kas, niet door Greenspec bestuurd.)

De aubergines

Deze kas produceert een grote hoeveelheid A-kwaliteit aubergines van uniform formaat. De regeling van het klimaat, licht en CO2 worden elke dag geoptimaliseerd, de teler past steeds nauwkeurig de condities aan. De verwarming is erg belangrijk, omdat het Nederlandse klimaat niet geschikt is voor aubergines.  

De Greenspec installatie

De installatie bestaat uit een GSC gecombineerd met 8 standaard AFPs en 8 AFP Nano SHT units in een aangepaste behuizing. Hiermee kan de kweker nauwkeurig de temperatuur en vochtigheid lokaal bepalen..

Klik hier voor meer informatie