Search News Posts

  • Holland: +31 620 361 578

  • France: +33 610 155 523

Teler in Costa Rica die extra kwaliteit tomaten levert

Een kweker die zich specialiseert in extra smaakvolle variëteiten tomaten heeft een nieuwe Greenspec installatie in Costa Rica.

De kas

De nieuwe kas is een uitbreiding van een bestaand systeem. Het is een hoge kwaliteit plastic kas, geschikt voor het lokale klimaat. Er is een watergeefmengsysteem, de planten groeien op steenwol. De kweker hergebruikt het irrigatie water.

De tomaten

De kweker heeft speciale tomaten soorten geselecteerd die mooie smakelijke vruchten geven. Hij kweekt deze soorten in zijn kas, met gebruik van zijn langjarige ervaring ten aanzien van luchtvochtigheid en andere groeiomstandigheden. Vanwege de extra speciale tomaten wordt het bedrijf Tomatissimo genoemd. De tomaten worden deels naar de Verenigde Staten geëxporteerd. Een deel wordt ook in Costa Rica verkocht.

De Greenspec installatie

De installatie bestaat uit een  GSC gecombineerd met 2 AFPs. Eén van de AFPs regelt het water mengstation . De andere AFP regelt de ventilatie. Deze kweker besteed veel aandacht aan de regeling van het vocht. Dit is belangrijk, want in de lokale buitenlucht kan de vochtigheid erg hoog zijn en de kas is onverwarmd. Greenspec heeft een paar kleine extra opties geprogrammeerd die deze kweker helpen om in zijn buitenklimaat goed te kunnen regelen.

Klik hier voor meer informatie