Search News Posts

  • Holland: +31 620 361 578

  • France: +33 610 155 523

Communicatie van alle informatie via glasvezel voor uw gemak

Het Greenspec systeem heeft een zeer snelle communicatielijn via de glasvezel kabel. De data worden naar de computer gestuurd en de regelcommando’s gaan terug naar de regeleenheden met een frequentie van tienmaal per seconde. Dat is ruim voldoende voor de meeste regelingen. Dus u kunt zeker zijn dat u de juiste informatie ter hand hebt.

Informatie in de computer is niet genoeg: u moet er mee kunnen werken. Het Greenspec systeem geeft u meerdere opties:

  1. Op het scherm heeft u twee overzichtsschermen. Deze geven de actuele status van klimaat, water en van alle andere elementen.
  2. In de computer worden alle data opgeslagen. U kunt ze bekijken als tabellen of als grafiek.
  3. Heel belangrijk is het alarm systeem. Dit kan waarschuwingen sturen per sms, email en als app
  4. Er zijn sinds kort twee manieren om van afstand de status te bekijken en indien nodig te wijzigen: via internet en via een mobiele app.

Snelle overzichtsschermen

De twee directe overzichtsschermen zijn gemaakt voor klimaat en water. Deze worden elke seconde ververst. En er is meer gedetailleerde informatie beschikbaar in schermen per functie, waarbij u bijvoorbeeld kunt zien wat de raamstand bepaalt: temperatuur, windsnelheid of vocht.

Climate
Climate
Overview Water gifts
Water

Opgeslagen gegevens zichtbaar maken in grafiek of tabel

Terugkijken van sommige gegevens gaat het beste in een tabel, bijvoorbeeld watergiften. Andere kunnen beter in een grafiek afgebeeld worden: temperatuur en vochtigheid bijvoorbeeld. Greenspec beidt beide aan met veel flexibiliteit. De tijdsschaal kan vrij ingesteld worden.

U kunt bijvoorbeeld de temperatuur van alle afdelingen van een maand samen bekijken. Of voor één afdeling gemeten, ingestelde en buitentemperatuur samen in beeld brengen.

Voor tabellen zijn een aantal veel gevraagde zaken al als standaard keuze ingesteld: klimaatgegevens, overzicht van temperatuur, vochtigheid en CO2. En in het watergeef-programma worden een aantal tabellen automatisch opgemaakt om met één klik geëxporteerd te worden.

Graph of one week of temperature and humidity
Statistics of compartment temperature, humidity, CO2

Het is essentieel dat u een melding krijgt zodra er een alarm is. Stel samen met uw installateur de lijst samen van de alarmen die voor uw kas van belang zijn.

Om te beginnen verschijnt er een alarm op het beeldscherm. Maar u krijgt ook een email of een sms naar een vooraf ingesteld adres. Greenspec heeft nu ook een app die een alarm op uw mobiel geeft.

app1

Teamviewer kan gebruikt worden om uw Greenspec systeem vanaf huis te controleren

Vanzelfsprekend wilt u vaak de status van uw kas zien. Dus: we adviseren om Teamviewer te installeren, daarmee hebt u volledige controle. Alternatieve programma’s kunnen ook gekozen worden.

teamviewer
teamviewer