Search News Posts

  • Holland: +31 620 361 578

  • France: +33 610 155 523

AFP: de elektronische unit die gegevens inleest en regelingen aanstuurt

AFP: de elektronische unit

De gegevens van de sensoren in uw kas moeten worden ingelezen en doorgestuurd worden naar de computer. Daar worden ze dan opgeslagen. De computer stuurt instructies terug om kleppen, pompen, lampen enz. aan te sturen via relais. Greenspec ontwikkelde hiervoor een serie controle eenheden, genaamd AFP. (AFP betekent Agriculture Function Print)

Greenspec produceert zes verschillende types AFP, voor verschillende toepassingen:

1 standaard met 20 ingangen en 20 uitgangen, ons standaard werkpaard. Het is een goede keus voor kleine installaties, met maar 1 of 2 AFPs kan zo’n installatie goed beheerd worden. Maar ook zijn er grotere installaties met 5 tot 20 AFPs in lijn, verdeeld over boilerruimtes en vele compartimenten.

2 63 met 63 uitgangen, deze komt goedkoper als u veel uitgangen gebruikt. Bijvoorbeeld voor watergeefsystemen met veel kranen. Maar ook een favoriet bij installaties met veel individueel geregelde lampgroepen. In de software zijn flexibele schakelprogramma’s beschikbaar.

Ze worden in dezelfde behuizing geleverd.

3  Lite: een kleine eenheid met 7 ingangen en 4 uitgangen, om lokaal een paar functies in te lezen en aan te sturen. Een Lite wordt vaak aangeschaft om een installatie af te maken met de laatste schakelingen, zonder dat er een extra AFP02 nodig is.

AFP with 20 inputs and 20 outputs
AFP with 20 inputs and 20 outputs
AFP with 63 outputs
AFP with 63 outputs
AFP Lite
AFP Lite: a small unit

The AFP Nano series

4  Nano lijn versterker: de glasvezelkabel kan een afstand van 120 m stabiel overbruggen. Daarna moet het signaal versterkt worden. De lijnversterker doet dat.

5 Nano de lijnversterker. Deze eenheid wordt gecombineerd met het meteo-station Thies WSC11. De Nano verwerkt het signaal van het compacte Thies weerstation

6 Nano meetbox, de lijnversterker in een behuizing met een temperatuur- en vochtsensor. Er kan ook een CO2 meting bijgeplaatst worden.  De meetbox is daarmee een voordelige vervanging van een aparte meetbox die op een standaard AFP wordt aangesloten.

Ga naar de individuele pagina’s of  download de data sheets.

AFP Nano rpe
AFP Nano line
AFP
AFP Nano meeteo
AFP
AFP Nano SHT