Search News Posts

  • Holland: +31 620 361 578

  • France: +33 610 155 523

AFP 63 eenheid: om veel uitgangen aan te sturen

De AFP 63 uitgangen eenheid is een praktisch bouwblok van Greenspec

Gebruik waar mogelijk de AFP 63 in een grotere kas samen met de standaard AFP  20/20.

U koopt een eenheid met maar liefst 63 uitgangen, 54 zijn  NC (normally closed). De andere 9 kunnen of NC of NO (normally open) zijn:

Dit is goed bruikbaar op plekken waar veel geschakeld moet worden: vooral bij verlichting of  kranen. De AFP 63 wordt geleverd in dezelfde behuizing als de  AFP 20/20. U kunt hem simpel aansluiten aan de glasvezelkabel en hij wordt herkend door de computer als de eenheid met de 63 uitgangen.

AFP with 63 outputs

Voornaamste toepassing:

Deze eenheid is vooral voordelig bij de watereenheid en bij de belichting. Daar hebt u veel uitgangen die moeten schakelen om alles aan te sturen. Met een AFP63 bespaart u op het aantal AFP eenheden dat u moet kopen en installeren en daarmee ook op de installatiekosten.

Greenspec heeft een heel flexibele unit in de software voor belichting. U kunt kiezen om de lampen aan en uit te schakelen afhankelijk van tijd, straling, temperatuur. U kunt perioden plannen waarin wisselende groepen aan en uitgaan. Mocht u de grens van uw energievoorziening bereiken kunt u ook nog lampen afschakelen afhankelijk van een ingestelde prioriteit. U kunt een WKK activeren of juist wachten op vrijgave. Normaal hebt u als ingangsgegevens alleen temperatuur en licht en veel meer uitgangen. Kies dan dus een AFP 63, eventueel met een AFP Lite of AFP Nano meetbox  en een weerstation.

Voor de watergift moet u vele kleppen en een aantal pompen schakelen.  Greenspec kan meerdere types watergift regelen, een direct klaar mengsel , maar ook een mengsel dat net voor of tijdens de bevloeiing wordt gemaakt. U kunt kiezen tussen besturing van kranen, druppelaar en eb en vloed tafels.

De ingangen zijn hier normaal de EC en pH maar ook temperatuur en straling. Overweeg ook om hierbij voor de het meten van bijvoorbeeld pH, EC, temperatuur, zonnestraling een AFP Lite in te zetten, voordelig met 7 ingangen en nog eens 5 uitgangen.