Search News Posts

  • Holland: +31 620 361 578

  • France: +33 610 155 523

Glasvezel als verbinding van alle Greenspec elementen

De glasvezelkabel die alle elementen met de centrale computer verbindt is een belangrijk onderdeel van het Greenspec systeem.

  • We hebben een enkele computer met de geïntegreerde software die via de glasvezelkabel de communicatie met alle onderdelen van de kas onderhoudt.
  • De installateur kan de kabel eenvoudig aanleggen en verbinden.
  • Er is geen risico van schade door blikseminslag.
  • Het is goedkoper als koperdraad (en koperdiefstal is geen risico)
  • Door de hele kas loopt alleen één glasvezelkabel in plaats van vele koperkabels.

Installatie van glasvezelkabel is eenvoudig

In elke eenheid van Greenspec vindt u een optical connection bord. De connector in de computer is een speciaal type, waar een overgang naar een USB verbinding wordt gemaakt. Op alle soorten AFP bevindt zich dezelfde connector. Glasvezel wordt geleverd in rollen van 500 m . Uw installateur kan het eenvoudig aansluiten.

Om te beginnen wordt de kabel gesneden met een speciale glasvezelsnijder. Daarna kunnen de verbindingen met de hand worden vastgeschroefd. Elke verbinding is zo binnen een paar minuten klaar. Greenspec gebruikt een dubbele kabel, de twee lijnen hebben een eigen markering.

Het betekent dat de data langs beide kanten verstuurd kan worden, linksom zowel als rechtsom. Mocht er een probleem zijn in de kabel, zoals een enkele breuk, dan komt de data nog steeds bij de computer.

Nieuw: versterkte POF kabel

De nieuwe Kevlar versterkte optische vezel kan direct uitgerold worden in de kas. Er hoeft geen beschermende mantel omheen gelegd worden. Daarme worden kosten bespaard voor de beschermende buis en ook spaart het werk omdat de lange stukken POF-kabel niet door buizen hoeven te worden getrokken.

Optical chain
Opto connector

Wat is glasvezel?

Glasvezel is snel, veilig en geeft ontelbare mogelijkheden voor data transport. Bekabeling met glasvezel heeft de toekomst. De naam beschrijft de eigenschap: het is een haardunne vezel van glas. Lichtsignalen kunnen er door worden verstuurd over grote afstand. Het licht komt van een laser die snel aan en uitgeschakeld wordt. Dit maakt data communicatie mogelijk met een snelheid van meer als 1 Gigabite per seconde. Daarmee is de snelheid van glasvezel groter als met koperdraad en elektromagnetische signalen. Het is de standaard verbinding aan het worden voor internet en telefoon.  De manier waarop Greenspec de glasvezel gebruikt is één van de nieuwere toepassingen.

De ontwikkeling van toepassingen met glasvezelkabel gaat snel.

Fiber optic tips