Search News Posts

  • Holland: +31 620 361 578

  • France: +33 610 155 523

Klimaatregeling door Greenspec voor uitstekende groei

Klimaatregeling met hulp van Greenspec

De Greenspec klimaatregeling wordt gebruikt in vele typen kassen. Kijk naar de voorbeelden van gewassen gekweekt in verschillende soorten kassen in een aantal landen in het overzicht van klanten.

We helpen u om de beste groei te krijgen door een goed inzicht in de instellingen te geven. En er is een eenvoudige manier om ze te wijzigen. Bovendien krijgt u een alarm als er een probleem is.

Voor dagelijks gebruik is er een overzichtspagina. Nadat de installateur alle basisgegevens heeft ingevoerd doet u hier de dagelijkse instellingen. Hier ziet u in een oogopslag de belangrijke meetgegevens. Bijvoorbeeld ziet u temperatuur, vochtigheid, CO2 gehalte, status van de warmwaterbuffer.

Uw eigen dagelijkse werk

Elke dag controleert u hier de instellingen voor temperatuur en vocht. Daarna berekent het systeem de regelingen van ventilatie, stand van de schermen, verwarming. Vanzelfsprekend kunt u ook daar zelf extra instellingen aanpassen, zoals ventilatie onder invloed van de wind, of invloed van vocht op de stand van het scherm enzovoorts. Als er problemen zijn, volgt een alarm.

Voor meer informatie kunt u het korte handboek downloaden.

Voorinstelling van de klimaatregelingen

Uw installateur zal al een voorinstelling maken voor vele zaken bij de installatie. En uw teeltadviseur zal zijn eigen voorstellen over de dagelijkse instellingen toevoegen.

Een paar voorbeelden:

  • De verdeling van temperatuur- en vochtinstelling in perioden de voor uw planten het beste zijn
  • De Greenspec software heeft meerdere functies die de relatieve vochtigheid beïnvloeden
  • Besturing van de ventilatie aan de hand van de gewenste kastemperatuur onder invloed van zowel de binnen- als de buitentemperatuur
  • Voorinstelling van de schermen om in de winter ‘s nachts energie te besparen en in de zomer als zonwering te dienen
Extra klimaat functies

De klimaat-software van Greenspec kan ook koelende systemen regelen.

ER is een nieuwe module om grafisch te programmeren. Dit maakt het mogelijk om het effect van meerdere invloeden op een parameter te regelen. Bijvoorbeeld het instellen van de buiswatertemperatuur. Afhankelijk van de invloeden kunnen deze ook geleidelijk uitgefaseerd worden, het maximale effect kan dan ook nog gezet worden Dit betekent dat de regeling heel flexibel wordt. Nadat de regeling voor een eerste compartiment is ingesteld, kan dit eenvoudig gekopieerd worden naar de andere afdelingen in de kas.

Climate
Climate
Graph of one week of temperature and humidity
Graph of one week of temperature and humidity
screen setting
screen setting
Graphic programming
temperature